2019. július 3., szerda

Ed Sheeran

Nem voltak a gyerekek.
Már az elején téma volt  hogy vigyük-e. Szeretik ezt a zenét, s tudtuk hogy húzni fogják az orrukat ha kiderül. Egyelőre nem tudnak róla.
Azt a döntést hoztuk, hogy nem visszük el őket, s nem az ára miatt vagy ilyenek, hanem azért, mert kicsik még s összességében nem tetszene nekik annyira.
Bárhol voltunk egy kisebb előadáson, ami rendesen ki volt hangosítva, Boti pld. végig befogta a fülét is, nem szereti a nagy zajt.

Utólag nézve sem bántuk meg a dolgot. Sok olyan dal volt amit még mi sem ismertünk.
Majd legközelebb.

Ettől függetlenül nekünk tetszett.

Képek: https://photos.app.goo.gl/qPpv1SGaqvieo8QA6 és filmecskék.

12 előtt indultunk Brassóból, majd Bukarestben egyet kajáltunk, beléptünk 1 órára az Ikea-ba is, aztán indultunk a helyszínre.
Neten kinéztem egy Mall-t a stadion mellett, ahol 3000 férőhelyes parkoló van.
Nagyon durva a közlekedés a gyönyörű fővárosunkban. 6 sávos úton csináltam 180 fokos megfordulást, villamosok között is, úgy hogy az autók egymást érték a szó szoros értelmében.

A parkolás jól sikerült, gyalog 5-10 perc alatt a stadionban voltunk.
Mikor beértünk elkezdett zuhogni, épp csak megúsztuk. Verte az eső a kintieket is és a "füvön" levőket is. Szerencsére hamar elállt.

Zenélt Zara Larsson előtte, s James Bay. Foggalmunk sem volt róla kik ezek, aztán voltak dalok amiket felismertünk, mert ott van a gyűjteményemben s autókázás közben hallgatjuk őket.

Ed Sheeran 9-kor kezdett 8 helyett, de majdnem 2 órán át nyomatta, úgy, hogy tiszta egyedül volt a színpadon végig. Nem volt banda vele, hanem egy "looper pedal" (utánanéztem) nevű dolgot használ, amivel ő maga dobol (üti a gitárját), háttérzenét játszik (majd ismétli a kütyüvel).
Hihetetlen volt nézni ahogy tök egyedül hangulatot csinál.
Az is egy élmény amikor 45000 ember visít. Ez volt az első "igazi" koncertünk, s lenyűgözött.
Az is meglepett, hogy mennyien tudnak Romániában vele együtt énekelni, angolul. Olyan volt (majdnem) mintha otthon Londonban koncertezett volna.
A "mindenki világítson a telefonnal" is egy mosolyogtató érzés élőben nézni.
Lúdbőr. Többször.
Lehetett volna még betenni 1-2 slágert, mert volt pár ismeretlen zene is, de összességében véve nagyon jó volt.

Mikor először lement a színpadról, s a tömeg visszasikítozta (sok volt a csaj), akkor román focis polóban jött s egy román zászlót lengetett. Még 3 dal jött akkor.
Közben villámlott.
Aztán eleredt az eső. Megint. Sokkal könnyebb volt befejezni a koncertet így, hogy egy kis víz besegített. Vonult a tömeg rendesen fedezékbe.

Én kértem egy boltban 2 nagy fekete kukás zacsit, mert nem volt semmink eső ellen. Irány a parkoló. 11 óra volt kb. Azt hittük 12-kor zárják a parkolót. Nem zártak, de a parkolójegy kifizetése az kegyetlen volt. (Lásd utolsó előtti kép). Az a hosszú sor (vagy 50 ember?) minden emeleten ilyen volt azt mondják (vagy 6 szinten)

12:15 körül juttunk ki a parkolóból, volt vagy 2 hely ahol dugó alakult ki, de másképp szerencsére üres volt a város. És az ú it hazafele.
Éjjel 3 előtt értünk haza. Jajdeálmosvagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése