2018. május 27., vasárnap

Feketehalom. Tó.

A "tó" szóról mindig Kata fog eszembe jutni. :D

Fura délelőtti időjárás volt. Borongós. Elmentünk egyet a gyerekekkel a Decathlon-ig, akartam venni Botinak egy új kosárlabdát, mert a régi kilyukadt. Aztán vettem Sacinak hullahoppot is :) Magamnak pedig egy frizbit.

Ebéd után jobb lett az idő, és elmentünk egyet Ildikóékkal egy rövid sétára. Feketehalom (Codlea) mellett a tóhoz.
Mi nem ismertük a zónát, sosem voltunk még ott. István mondta, hogy fog úszni is, úgyhogy elvittem az úszónacimat, hátha ... de nem hittem hogy úszni fogok.

Szép hely, és ezúttal nem is volt nagyon zsúfolt, van amikor sokan vannak.
A séta rövid volt, aztán ott volt a tó. Ez egy olyan tó, amelyikbe (régen) sosem mentem volna bele. De mióta úszok (kb 2 éve, 227 össz-kilóméternél tartok) azóta lett egy kevés önbizalmam.
Mi a bajom az ilyen hellyel?

  • hőmérséklet - általában hidegek az ilyen helyek, ez nem volt olyan rossz
  • tisztaság - néha sok a mocsok, itt sem takarítnak sokat, de tisztább volt mint gondoltam
  • part - meredek, köves, iszapos, stb, itt volt egy elég jó hely ahol bementünk, de másképp ez nem igazán sekély tengerpart hangulatú
  • mélység - ahogy anya mondja "irtózok" - és a "nem érem az alját" érzés zavar
  • víz átláthatóság - Gond ha nem átlátszó a víz, de talán jó is mert nem stresszelsz, hogy vajon milyen mély. Itt István kevesebb mint 2 méterre volt tőlem, és a víz alatt nem láttam őt az úszószemüvegemmel. Az olimpiai medencében 30-60 méterre ellátok, attól függően mikor volt cserélve a víz.

Szóval valahogy rávettem magam. Nem bántam meg, de nem is volt egy olyan érzésem, hogy ezentúl minden ilyen helyen úszni akarok egyet.
A gyerekek húzták az orrukat, mind a hárman, hogy ők is akartak volna fürödni, de csak mi ketten mentünk be. Nem érzem úgy hogy ez a hely nekünk felkerül az "oda járunk fürödni" listánkra.

Nem ültünk sokat a vízben, kétszer átúsztam s annyi, a google maps szerint kb 80 méter széles ott a tó.

Kicsit arrébb egyet frizbiztünk. Saci kapott egy fejbekólintást a nagy frizbiből, nem tetszett neki. Botinak is belement valami a szemébe, jól megpirosodott. Vettünk szemcseppet, nem vészes.

Hazafele volt még egy esemény. Egy durva baleset miatt a forgalom le volt állítva. Ez volt az első alkalom, hogy helikoptert láttam közelről leszállva akció közben. Később kiderült, hogy volt vagy 3 halott is. A baleset kb másfél kilóméterre volt tőlünk. Valaki kapott egy kis kerülőt a mezőn keresztül, megnéztük hogy néz ki, és mi is kihasználtuk, mert nem lehetett tudni mennyit kell még állni a sorban.

Képek Ildikótól: https://photos.app.goo.gl/znif5rB2qjRidcTr2 (nem csak a facebook-os képek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése