2018. január 9., kedd

London ötödik nap. Hétfő. Tower, Híd, HMS Belfast, M&M

Próbáltuk korábban indulni.
Próbáltunk. 

Kb 10 körül mentünk el. Reggelente metró mert sokkal gyorsabb.
A Monument állomásnál szálltunk le. Vetettünk rá egy pillantást, csináltam pár képet oszt annyi. ( https://en.wikipedia.org/wiki/Monument_to_the_Great_Fire_of_London
Fent volt a listán, de aztán lekerült róla. 311 lépcső, és egy kis kilátás széllel. Majd "máskor".

Elgyalogoltunk a Tower fele. (34 kép, és a régi 2010-es képeim) Vettünk jegyet. Érdekes módon mikor rákérdeztem a belépő ára miért ilyen sok, a válasz az volt, hogy azért, mert csak interneten olcsóbb. Ugyanakkor levett belőle még 7 fontot. Ha nem kérdeztem volna meg, az 7 font...
Szóval megnéztük a világ egyik leghíresebb várát. ( https://hu.wikipedia.org/wiki/Londoni_Tower ) Odabent csomó lépcső, koronázási ékszer, páncél, a kihagyhatatlan ajándék bolt, a király hollói ( https://en.wikipedia.org/wiki/Ravens_of_the_Tower_of_London ) és mesék a királyi állatkertről , kardok, érmek, angol zászló, II Erzsébet, koronák, börtön, kínzó eszközök stb. Volt audio guide csak nem tudott magyarul, úgyhogy ezt ezúttal kihagytuk. Lurkók jól elvoltak, a királyi dolgok meg a koronák... mesevilág  :-) 

Majdnem 3 óra volt mikor befejeztük. Azon filóztunk, hogy enni ha nem kellene, akkor ott van 10 percre gyalog a következő lehetséges program.
Mi legyen? Nekiindultunk, vettünk 4 nagy hotdogot, útközben befaltuk.
Tiszta jó kaja volt. Poén az, hogy a Tower hidat ( https://hu.wikipedia.org/wiki/Tower_Bridge ) szeles időben útközben kaját majszolva pipáltuk ki a listáról. Többet érdemelne.

3:10 körül ott voltunk a HMS Belfast múzeum hajón  ( https://hu.wikipedia.org/wiki/HMS_Belfast )
Azért igyekeztünk mert 5ig van nyitva csak.
Sosem jártam ilyenen (73 kép), minden újdonság volt. Nekem személy szerint nagyon tetszett. A gyerkőcöknek is tetszett de lehet jobban tetszett volna pihentebben. Volt sok tátott száj és vicces kérdés a II világháború, hajózás, fegyver stb témában. Konyha, motorház, kapitányi szék, lakótermek, radar szoba, ágyú akkora golyókkal, mint Boti. Rengeteg lépcső vagy 8 fedélzeten  (emelet). Mama is eszünkbe jutott mikor a motorház plakettjén írta, hogy víz szint alatt vagyunk... Záráskor azt hiszem mi voltunk az utolsók akik kijöttek a hajóról. 

Esti programnak ma gondoltuk megnézzük az M&M boltot. ( https://www.mmsworld.com/locations.aspx#london )
Útban kipróbáltuk a londoni metrót hétköznapi csúcsforgalomban. (5:30) Azta!
Olvastunk m&m-ről róla olyan dolgokat, amik szimpatikus választássá tették. Aztán kb. ugyanaz történt mint Bécs zenei múzeumában. Alulteljesített. (7 kép) Van csomó m&m cukorka, 4 emelet, el sem hiszem, hogy ekkora helyet meg lehet ennyire tölteni, venni lehet bármit, mindenen m&m van, s kábé ennyi. Még olyan cukorkát is vehetsz amire az arcképedet nyomtatták! Egyesek pedig egy ember nagyságú m&m cukorka mellett fél órát szelfiztek. Na mi nem. Szétnéztünk, vettünk is egy kis kóstolót, s uccu haza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése