2018. január 8., hétfő

London negyedik nap. Vasárnap. Camden market, Science Museum, Buckingham

Valami piacféle ez a Camden market. (51 kép) Anya gondolta próbáljuk ki. Közel is van hozzánk. Vagy 2 megálló metró.
Kicsit lehült az idő, de szép napos volt azért.
Pont a bejáratnál van egy hajózható csatorna, ráadásul van egy zsilip is. Úgy sikerült, hogy pont egy hajó zsilipezett. Végig néztük ahogy a kis vízből átmegy a magasabb részre. Úgy tűnt, hogy a gyerekek is élvezték. Újdonság volt.
Odabent ruha, kacat, turista ajándék részleg és kaja van. Millió féle üzlet, kínai, régiséges, műanyag, katonai cuccok, művészeti izék, akármi. 
A kaja részt pedig erősen megcsodáltam, mert nagyon változatos. Egy helyen butikokban volt minden konyhatípus, venezuelai, kínai, mexikói, magyar, görög, thai, hotdogos, palacsintás, churro, japán, vegetáriánus, indiai. Ráadásul mindegyik ingyen nyujtja feléd a kaját,  hogy kóstold meg, hátha nála eszel. Legalább 4-5 helyről ettünk kóstolót, fini csirkét vagy indiait ezt-azt. Szerintem legalább 30 féle kaja van. Gyerekek kaptak pizzát, mert az biztonságos, nehogy éhesek maradjanak. Anya mexikói kaját vett. Rizs, csirke, 2 féle szósz, nagyon finoman fűszerezve, s annyit kapott, nem tudta megenni. A pizza maradék és anya maradékai után lemaradtam arról, hogy kipróbáljak valami újdonságot. Tele voltam én is.

Üljünk metróra menjünk a Science Museum-ba. 
Fura meglepi. A Camden market melletti metróból ki lehet jönni de lemenni vasárnap bizonyos órák között nem lehet. Ezzel tehermentesítődik a forgalom. Meglepett minket rendesen. Nem baj menjünk busszal. Ez a piros emeletes is olyanokat csinál, hogy megáll s nem mozdul percekig, hogy maradjon programban. Amúgy ha már témánál vagyok, van hogy az utolsó vagonból nem lehet leszállni metróban, mert rövid az állomás peronja. Vagy a busz nem áll meg, ha nem inted le. Szóval szokni kell ezt is.

Science Museum. (63 kép)
Azt hiszem ez a legjobban értékelt dolgok között van itt Londiniumban. Tetszett is. Láttunk repülési történelmi dolgokat, sok sok régi repülőt, űrhajózási dolgokat (rakéta, űrt járt műhold, szkafander, űrhajós pelus, orvosi műszerek ) . Még egy kavicsot is láttunk amirt a holdról hoztak. Gőzmotros autó, traktor meg minden. Pár órát mászkáltunk, majd záráskor kitettek minket.

Buckingham palota (12 kép)
20 percre voltunk a Böske néni kecójától, nézzük meg. 
Setét volt már, de legalább nem voltak sokan. Menet pedig láttunk egy rókát, elég nyugis volt.
A zászló fenn volt, vagyis a naccsága éppen otthon volt. Nem találkoztunk vele mondjuk. Kicsit meséltem az őrségváltásról, hol, mikor, mennyit tart. Megpróbáljuk megnézni majd.

Hazautazás. 
A gyors metró helyett a bubák ismét a buszt választották. Kedvenc szórakozásuk lett, látványosabb a metrónál, főleg az emeleti első szék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése