2018. január 6., szombat

London második nap. Péntek. Tussauds, British Museum, Waterloo

Madame Tussauds (115 kép)

Viaszbábu nézéssel kezdtünk. Nagy tömeg van, ez nem tetszett. Odabent kimaxolták a szelfizést. Mindenki csinál képet ilyen olyan celebbel, s fizet érte. Sokat. Egy ruha megőrző sincs legalább. Szerencsére volt 1-2 egyéb program is odabent, mert amúgy főleg a tömeg miatt nem egy nyerő program. Egy rövid 4d mozi Marvel hősökkel, egy vonatszerű minivasút, ami angol történelmi kirándulás játék taxiban, egy kis Star Wars téma viasz emberekkel, s a gyerekek nem panaszkodnak.
Lett képünk Hollywood hírességekkel, angol királyi családdal, sportolókkal, művészekkel, tudósokkal, sőt Darth Wader-rel is. Még jobb lett volna ha több embert ismertek volna a gyerekek, de így sem volt olyan rossz.

Hazaléptünk ebédeltünk s utána néztem mi fér ma még bele a programba. 

British Museum (45 kép)
Na ez nyitva volt. Nem tudtuk mi van benn. Nézzük meg. Hát... történelmi leletek, szobrok, faragások, szarkofágok, pénzek, kardok. Ilyesmi. Nem tökéletes választás, de téli időszakban nehezebb délutáni órákban programokat kapni. Nincs minden nyitva késő óráig.
Én örvendtem, hogy láthattam a Rosette-i követ, sokat olvastam róla, (  https://hu.wikipedia.org/wiki/Rosette-i_kő ) , de a bubákat nem nyűgözte le annyira. Mindenesetre voltak olyan dolgok amik tetszettek mindkettőjüknek.

Utána gondoltuk sétálunk egyet.
A múzeumtól elmentünk egyet a Waterloo hídon át. Éjjeli látványos Londoni látkép. Piros emeletes buszok, kivilágított épületek meg minden. Az időjárás nem volt rossz. 8-9 fok, tiszta ég. 

Boti elfáradt,  menjünk haza.
Térképen a Waterloo tűnt a legjobb választásnak, mert közel volt. Mikor bementünk akkor már nem volt olyan biztos. Vonatállomás is metró állomás is, óriási nagy hely. Alig kaptuk meg a helyes irányt. Ilyenkor már nem olyan érdekes a nézelődés. Fáradtak voltak.

~11 állomás. 
Vacsi.
Azt hiszem ma sem kell altatni őket.

Sacinak kell jöjjön a fogtündér, ezúttal lej helyett fontot fog hozni. :-) Jobb felső kapa melletti fogát az este kiszedte.

Apropó font. Apropó Saci. Már vagy 5-6-szor kapott vaspénzt tegnap és ma. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése