2018. január 10., szerda

London hatodik nap. Kedd. Sky Garden, St. Paul, RAF, Hamleys

Ugyanúgy keltünk. "Mikor felébredünk". Vakáció alatt nem lehet ébresztő órázni. De picit jobban igyekeztünk, 10:10-re a Sky Garden ( https://skygarden.london ) előtt voltunk.(12 kép) Ingyenes, de a túlzsúfoltság elkerülése érdekében előre helyet kell foglalni interneten. Sajna ködös idő volt, de van holnap estére is egy foglalásunk, hátha jobb lesz.
Egy nagyon gyors lift visz fel seperc alatt a 35ödik emeletre. Ennél egyszer jártunk magasabban, Macau-ban a hotelben.
Szép a kilátás, még ha nem is a legmagasabb épület, de ott van az elsők között. 

Elsétáltunk Szent Pál (38 kép) katedrálist nézni. ( https://hu.wikipedia.org/wiki/Szent_Pál-székesegyház )
Közel van nagyon. Nem mentünk be csak az alagsorba, ahol van egy kávézó és egy turista bolt. Ha bementünk volna sem lenne róla kép, mert nem szabad képezkedni. Kívülről óriási és gyönyörű. Majd legközelebb. 

Arrafele benéztünk 2 kisebb templomba.
Az első azért volt fura, mert nem láttam még olyant, hogy kör alakban vannak az ülő alkalmatosságok. Nem tudom elképzelni, milyen lehet a papi prédikáció.
A második furi templom pedig azért volt furi, mert kávézó  (is) volt benne. Egyesek nagyban kajáltak.

Felpattantunk a metróra, s Pali után elmentünk az eddigi legmesszebbi helyre.
Eddig ez a múzeum (142 kép) tetszett ejsze a legjobban. Rengeteg repülő, mindkét világháborúból, s újabbak is. Volt egy része ahol gyerek-repülés-fizika játékok voltak. Volt amibe be lehetett ülni s a botkormány segítségével a szárnyakat mozgatni. Sok mindent próbáltam elmagyarázni, úgy tűnik érdekelte a gyerekeket. Helikopter, repülő, bombák, ágyú, tóból kimentett repülő roncsa, repülés közbeni tankolás, vadász gép, katapult s minden. 
Vett Boti egy parittyázható repcsit magának. Még nem próbáltuk ki, kíváncsi leszek mit produkál.

Vissza a központba. Ezúttal Oxford Cirkus.
Van ott egy híres játék bolt. ( https://en.wikipedia.org/wiki/Hamleys )
Nem igazán tudtuk mire számíthat az ember a Hamley's-ben. (66 kép, kedd és szerdai képek is) Pofám leszakadt. Egy csomó alkalmazott dolga az, hogy 1-1 játékot használjon. Ezzel tanít is, hogy mit csinálj vele, és reklámozza is. Nem hittem, hogy ennyi újdonságot fogok látni játék témában.
Addig nézelődtünk, hogy nem fejeztük be, s utólért a zárás.
Boti el is keseredett, mert kaptak saját kis büdzsét mindketten, és kinézett valamit magának. Azt hitte hogy nem kapja meg. Aztán megnyugtattuk, hogy visszatérünk. Lehet holnap. Egyelőre nem tuti még a holnapi program, Saci születésnapja is lesz.

Volt még egy séta a Piccadily Cirkus felé. Az sem semmi látvány, de ki voltunk purcanva, párkép után zártuk a napot.

Mindjárt 900 kép van.
Hétvégén majd publikálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése