2018. január 7., vasárnap

London harmadik nap. Szombat. Eye, Shrek, Sea Life, Piros emeletes busz

Utazó jegy vásárlás volt az első a mai napirendi pont.
Olvastunk egy érdekes Travel Card nevű dologról, aminek van egy csomó előnye turisták számára. A jelek szerint a helyiek sem nagyon ismerik. Nem tudtunk venni. Végül vettünk Oyster kártyát egy heteset. Inkompetens emberrel találkoztam eléggel ma, mintha odahaza lettem volna.

A jegy miatt a korai nekiindulás nem jött össze, 12:30 körül értünk a London Eye (44 kép) mellé. A jegyek meg voltak, de azt hittük a sorban állás hosszadalmas lesz. 20 perc, s ültünk be a kabinba. Kb 30 másik turistával. Nagyon szép a kilátás odafentről. Csomó hires épület látszik. 120 méter magas ( 
https://en.wikipedia.org/wiki/London_Eye ) de magasabbnak éreztem. Vannak kis érintő képernyős kijelzők téve, amik mutatják mit látsz. Saci poénkodott velem, hogy milyen jó lenne ha a padló üveg lenne. Ezt főleg azért mondta, mert tudja, hogy nem szeretem a magasságot általában. Tetszett nekik, nézelődtünk, tiszta jó volt. Kb 30 percet tartott. 25 fontért akartak fényképet adni rólunk.

Onnan átmentünk a Shrek Adventure (20 kép) izéhez. ( https://www.shreksadventure.com/london/ )
Ez leginkább azoknak lenne jó, aki ismeri a Shrek filmeket , ráadásul az volna a tökéletes ha tudna is angolul. Élő szereplők, sztori van mögötte, bevonják a közönséget is, meg minden, de inkább gyerek program. Bírták a mieink is. Nekem nem jött be hogy nem szabadott fényképezni. Nincs hol a ruhát hagyni pedig tél van, odabent pedig nem kell a kabát. Itt is akarnak eladni fényképet. Nem olcsón. Annyit kérnek érte mint a drága belépő jegyért. A végén szerencsére van egy hely, ahol lőhettünk pár képet. Itt is mint mindenhol, a kijáratnál bazár van. Sok minden értelmes dolgot lehet venni. :-D 

Megehültünk, bekaptunk egy mekit, aztán nem mentünk messze.

Ott van a Sea Life (95 kép) is, ez a 3 dolog egymás mellett vannak. ( https://en.wikipedia.org/wiki/Sea_Life_London_Aquarium )
Akváriumok, halak, cápák, teknős békák, meg ilyesmi. Voltunk még ilyen helyre s valószínűleg még megyünk. Már nem akkora újdonság nekik, mint régen, de szeretik. Eddig a Hong Kongi volt a legjobb. Ez talán a pestinél jobb, de ejsze a Bécsi jobb ennél. Itt ami újdonság volt, az a medúza kollekció. Nekem ez maradt meg leginkább. 

Egyet sétáltunk Big Ben körül, nézelődtünk a parlament épület környékén, a Westminster Abbyt is megnéztük sötétben kívülről. Tervezzük bemenni is, de rettenetesen drága, egyelőre halasztjuk.

Lefárasztottuk a gyerekeket megint rendesen.
Induljunk haza.
Van idő,  menjünk busszal. Hosszabb az út de látványosabb. Piros emeletes busz. Csúcs. Jobban tetszett nekik mint egyik másik fizetéses látványosság. Főleg az emeleten, az első sorban. 24-es busz, 134-es busz. Kétszer annyit tartott mint metróval de látványosabb.

Kezdjük szokni a helyeket, már megesik, hogy turistákat igazítunk útba.

Rettenetesen sokat segít nekem a telefon. A gps, meg az útvonal tervező. Nagyon könnyű használni. Egyesek papír térképet használtak. Az is jó de sokkal lassabb. Szerencsére van internet, mert Unió. Egyelőre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése