2017. október 31., kedd

Bécs 4. Kedd.

Csoki múzeum. Utána olvastunk, s gondoltuk jó lesz. Tiszta jó volt. Egy kis múzeum rész, pár perces filmnézéssel indítva. Bemutattak minden lépést, kezdve az Elefántcsontpart szüreti résszel. Kis játékok beiktatva. Meg kell állapítani a csoki összetevőket tapintás vagy illat alapján. Megkóstoltuk a nyers kakaó babot is. Keserű. Három csoki "szökőkút", lehetett kóstolni belőle. Voltak ott ilyen csokigyárbeli öntött formák, pld Sziszi arcképével. Utána felmentünk az emeletre a gyárba, lehetett látni a folyamatot is. Kicsi hely de szimpatikus. És az az illat!
Kb 8 féle csokit vagy származékot lehetett megkóstolni. Nem hittem volna de elegük lett belőle. 

Jo választás volt a program, csak annyi szépséghiba volt, hogy messze van. Sebaj, jobban tetszett nekik a Természet Tudományos Múzeumnál is :-D 


Ebéd után Prater. Park, vidámpark  meg minden. Láttuk, hogy az időjárás picivel jobb, belevágtunk. Nagyon sok penzt lehetne itt hagyni. Ringispíl, hullám vasút, pénz nyelő gépek, tér iszony ha kell, ütközős kocsik, meg minden. Áruk 1-2 euró fel 10-ig. Mindenki fordult egy párat. Anya 70 méter magasan, apa gokart, a gyerekek meg kinek mi tetszett.
Az időzítés pedig véletlenül is érdekes volt, mert ma Halloween felvonulást is láttunk. Zombik, véres jelmezek, ijesztő arcfestések minden második emberen. Ilyent se látunk minden nap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése