2017. március 19., vasárnap

Mirage - Therme

Péntek este indultunk Bukarestbe, 9 körül érkeztünk meg. A terv az volt, hogy jusson minél több idő szombaton a pancsira.

A vacsora nem nyűgözött le.

  • Botiéknak Carbonara spagettit rendeltünk, s Bolognai lett.
  • Anya olasz salátát rendelt, szósszal, lemaradt a szósz. Gyenge ízetlen izé lett.
  • Apa halat rendelt, meunier szósszal és sült zöldséggel, hát elfelejtettek zöldséget sütni s ezért késtek vagy 10-15 percet az enyémmel a többihez képest, a sült zöldség pedig életem legszarabbja volt ebben a kategóriában.

Szombat reggel 10 körül értünk oda. Megnéztük a 3 részét, melyikbe mi van, s úgy döntöttünk, hogy maradunk a Galaxy nevű részben, mert abban van a legtöbb dolog ami érdekel minket, a gyerekekkel. A másik 2 rész nem túl gyerekbarát, ezért kihagytuk azokat. Majd ha egyszer ágy lesz, elmegyünk gyerekek nélkül is. Vagy megvárjuk amíg felnőnek :D

Odabent meglepődtünk. Nagyon kitettek magukét akik építették. Merem állítani egy olasz, egy bulgár, egy görög és néhány román vízipark látogatása után, hogy ez a befektetés nagyobb mint akármelyik azok közül. Az öltöző, a szekrények, a belépéskor adott mágneses karperec, (amivel fizethetsz kajáért is), az infravörös lámpás nyugágyak, a masszírozó ágyak, a szaunák, minden ízlésesen meg van csinálva. A medencében a "székek" a víz alatt, a "süllyesztett" bár is nagyon szép. Ittunk finom koktélokat is.

Nyáron még több minden van nyitva, kinti része is van, tuti elmegyünk még ide.

Nem tudom hogyan tudjam kifejezni azt a szintet amit itt elértek ezzel a befektetéssel. A brassói Paradis is új építmény, viszonylag, de már az első évben a fa öltözők, meg a pléh szekrények, akármilyen jól is néztek ki, meg sem közelítették azt az érzést, amit itt a matt vastag üveggel elértek. S ez látszott minden apróságon. Az üveg lásd pld az utolsó képen Boti mögött.

A kaja is kellemes meglepetés volt, az ilyen helyekhez képest nagyon jó, megállja a helyét könnyedén egyik másik hotel éttermével szemben is.

Az egyetlen amibe bele tudok kötni, az a csúszdák életkor-határa. Sajna nem lehetett mindenhol csúszni, mert kicsik a gyerekek.

Boti elveszett. Azt hiszem nem volt ilyen eddig. Ott volt tőlünk 10-15 méterre, s nem csinált semmi rosszat, csak nem kapott meg minket. Elment másfele pityergett picit, de ügyes volt egy alkalmazotthoz ment oda, vizi mentőhöz, akivel kézenfogva elkezdett minket keresni, akkor mikor már mi is rájöttünk, hogy nincs ott Boti ahol lenni kellene. Nem kellett sokat keressenek, pár perc alatt összefuttak anyával és Sacival, én ott vártam őket ahonnan eltűnt, hátha visszajön.

https://goo.gl/photos/UVhbCi9xcHx38LQG7

Vasárnap Ikea-ban voltunk egyet, aztán ebéd után irány haza. Jó két órás út, de a nehéz forgalommal szemben, gond nem nagyon volt, csak az időjárás változott sokat. 13 fok felett volt Bukiban, s a hegyekben meghavazott minket, szerencsére itthon is volt vagy 3 fok.