2016. november 1., kedd

Budapest első nap

A vonatozás tiszta jó volt így második nekifutásra. 6-os kabin volt de a kalauz egy kis kenőpénzért meggyőzte az ötödik utast, hogy menjen más kabinba. Szentgyörgy Toplica fele kerültünk, hosszabb lett az út de fekvő pozícióban nem volt vészes. Többet utaztunk így mint amit repültünk a nyáron, de sokat számít, hogy nem ülni kell.

Reggel érkezés után 2 perc gyalog, s megkaptuk az airbnb lakást. Kicsi, szimpatikus hely. Nem igazán tudnék belekötni semmibe. Jó helyen is van, tiszta is, fel is van újítva. Kb olyan környezet mint Jutkáék Podmaniczky lakása, de ez garzon szerintem. Annyit dobtak fel rajta, hogy a magas plafont kihasználva csináltak egy emeletet egy francia ágynak. Alatta fel tudok állni, de felül nem.

Egyet  faltunk, s aztán azzal kezdtük,  hogy vettünk utazó bérletet.

Első utunk metróval véletlenül Szabadság híd és Gellérthegy lett. A várhoz akartunk menni, de nem volt világos hova kell menni. Nem baj, felmásztunk. Csodálatos kilátás. 14 fok. Benéztünk a sziklatemplomba is de nem mentünk be.

Lefele kaptunk egy játszóteret, ahol a kölkeim "megpihentek" futkározással. Utána átvillamosoztunk a várhoz. Gyalog mentünk ki a Király lépcsőn.

Láttunk egy helyet ahol jónak tűnt a kaja. Ettünk s megnéztük a Mátyás templomot, és a Halász bástyát.

4 körül lett volna még idő, de elindultunk "haza", mert a vonatozás után elég fáradt volt a banda.
Csakhogy ahogy lebuszoztunk a vártól, hogy üljünk metróra, Erika meglátott egy kupolát. Nem tudtuk mi az, nézzük meg mert közel van. Kiderült, hogy a Szent István bazilika. A Szent Jobbot villanyoltás előtt 20 másodperccel fényképeztem le. Szép nagyon, és óriási. Egy picit a velencei
Basilica di Santa Maria della Salute - ra emlékeztetett.

Ezután már nem csináltunk semmi egyebet. Itthon beüzemeltük a tust, mikrót, kávé főzőt, hűtőt. Faltunk egyet, s ki voltunk már az egészen.

Lefekvés előtt még rajzfilm nézés közben Boti kapott egy aerosolt, mert köhög. Reggel is lesz egy adag ejsze. Saci is taknyol. De nincsenek annyira rosszul, hogy stresszeljünk emiatt.

A napot élvezték, nem panaszkodtak de megjárattuk őket rendesen.

Képek :

https://goo.gl/photos/EessEDkrUQYoE9PGA

https://goo.gl/photos/PPeSCm6uoGQsLZba9