2016. október 2., vasárnap

Sirnea - 16 személyes kirándulás

Többek között 2 kománé indult, Ildikó és Emőke is, csak Emil beteg lett, s ezért Emőke otthon maradt a 2 kisebbikkel, tőlük csak Balázs jött velünk.

Bran fele kell menni, majd fel a hegyre. Kocsival mentunk vagy 50 kilómétert, s onnan gyalogoltunk 11.1 kilómétert. Ez hivatalosan a leghosszabb kirándulásunk amióta mérem a telefon GPS adataival. A magaságkülönbség szerencsére nem volt rekord "csak" vagy 400 méter, de ez így is elég volt, kifáradtunk mind a 3an. (anya otthon maradt, erősetesen meg volt hűlve)

Nem szoktam ilyen szavakat használni, de a kirándulást a legjobban a festői szóval lehetne jellemezni. Egyik oldalon a Bucegi, másik oldalon Királykő, hihetetlenül szép látvány volt. Nem mentünk fel egyikre sem, csak a közöttük levő dombokon sétáltunk de a háttérkép az csodás volt.

Sok gyerek, kacagás, jókedv. Jól érezték magukat. Ettünk mindegyre egy kicsit, pihenés is volt vagy 3-4x is. Ilyenkor frizbivel játszodtak s futkároztak eleget, ez sem segített a napvégi összesített fáradtságban. Valószínűleg a 11 kilóméter reálisan volt vagy 13-14 is. Kecskéztek (bakugrás), amiben csudálkoztam, hogy a "kecske" (egy felnőtt) keresztbe állt bakot, ezzel kockáztatva, hogy egy gyekerk fejbe rúgja. Gurultak is, még a felnőttek is. (Meredek oldal, fekvőpozició, oldalra gurulás, fűben)

Érdekesség: az ottlevők társaság könnyen deszkurkált magyarul, románul, törökül, görögül, s ezenkívül lehetett ott ember aki beszélt még valami világnyelvet is ... angol, német, francia, ilyesmi.

Hazafele indulás 7 körül volt, ki voltak merülve rendesen, el is aludt mind a 2 a autóban. Gondoltam lesz baj amikor hazaérünk, szoktak nyűgölni, de szerencsére nem volt gond.
Anya sütivel várt otthon.

Hazaúton Bran környékén dugó volt, s utána is nagy volt a forgalom, de a Waze elterelt másfele, jobb útra és forgalom sem volt. Jól tettem hogy hallgattam rá.

Térkép: https://www.strava.com/activities/732120961
Képek: https://goo.gl/photos/iQw4dGZkURW1odwx5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése