2016. augusztus 16., kedd

Bukaresti hosszú hétvége

Péntek estére volt betervezve az indulás, hogy szombaton ne kelljen sok időt veszíteni az utazással.
Dugót is kaptunk, álltunk legalább vagy 40 percet, de a Brassó fele vezető oldalon, ahogyan elnéztük, sokkal durvább volt a helyzet.
Elég jó volt az utazás, azt leszámítva, hogy ránk sötétedett, s gumidefektet kaptam az autópályán. Életem első kerékcseréjét úgy oldottam meg, hogy esett az eső, sötét volt (10-10:30 este), autópályán voltam (TIR-ek mikor elmentek az autó mellett, akkor mozgott a feltámasztott kocsink a széltől rendesen), s a hátfájásomat ne is mondjam. Anya segített, gyerekekkel nem volt gond, csak csudálkoztak, mert azt sem tudták hogy van még egy kerék a csomagtartóban.

Ami a bajt okozta, az úgy nézett ki, mint egy 2-3 méteres, 20 cm átmérőjű fehér faág, volt mellette még több apró darab is. Kanyarban volt, úgyhogy későn vettem észre, a leállósávban "kezdődött", s az én sávomban jó rendesen be volt lógva. 110 körül lehettem, nem volt sok idő reakcionálni. Próbáltam kikerülni (ha nem a ballal is rámentem volna). Mióta egyszer 60-as sebességnél normál nedves úton csúsztam egyet az autóval oldalra, mind a 4 kerékkel, egy körforgásnál (bocs, Mackó), azóta az ilyen helyzetekben még óvatosabb vagyok. Nem mertem elrántani, hogy kikerüljem. Ez tudatos döntés volt. Csak lassítottam (ABS meg minden) s lassan kerültem balra. Emiatt jobb első s jobb hátsó kerékkel mentem rá. Érdekes mód az első túlélte, a hátsó lyukadt, ki, de akkora lyuk lett rajta, hogy Boti keze befért volna a lyukba.

11 után értünk a hotelbe, nem kellett senkit altatni.

Szombaton elindultunk a Divertiland viziparkba, de odaérve túl felhős volt az idő, úgyhogy átprogramoztuk a dolgot vasárnapra, mert jobb időt ígértek. A gyerekek nem voltak elragadtatva, de így sem jártak rosszul, elmentünk a Baneasa állatkertbe. Sok kép nincs, mert voltunk már ott a tavaly.

Képek:
Erika: https://goo.gl/photos/QdYsvtcxCqUTc7Me6
Én: https://goo.gl/photos/CRd1JUFyRJuKEeer7

Délután egyet ettünk az IKEA-ban, aztán a gyerekeket beadtuk ott a játszóházba, s addig mi egyet vásároltunk. Este a hotelben vacsiztunk egy fincsit.

A gyerekek jól kijönnek egymással, de néha megesett, hogy volt egy kis civakodás, a csajok pld eléggé összetartottak, s ennek néha Boti megitta a levét. El is keresedett néhányszor.

Vasárnap a Divertiland vizipark jött.
Tiszta jó hely. Az amibe bele tudok kötni az pld a hideg víz, vagy a szúrós föld, amin elég nehéz sétálni, mondjuk egy dupla gumicsónakkal a hátadon.

De amúgy minden tetszett. Sok csúszda van, s ráadásul nyitottak a csúszdák, azt jobban szeretjük, mint a sötétben csúszni. Van vagy 3-4 helyen is kis gyerekeknek kialakított zóna is, hullámzós medence. Életünkben először hab-party-n is részt vettünk, nagyon tetszett a kölköknek. Mikor kiértünk akkor pont jött egy operatőr egy mikrofonos csajjal, valami tévétől, meginterjúvoltak habosan engem, lehet benne voltunk valamelyik TV-ben. (Talán Antena1?)

Frissités: kollega (Roxana) látott a TV-ben.

Kaja is többféle volt, volt miből választani. Azért így sem egy igazi kulináris expedició, de azért nem volt rossz.
Kaját behozni nem szabad ide.

https://goo.gl/photos/esRNtGLXjHXJSB4d7

Hétfőn Katiék hazamentek, mert dolguk volt, mi kipróbáltuk az Otopeni-i viziparkot.
A földre itt például egy olyan kinti szőnyeget tettek, amitől jobban esik a séta. Az ágyakon is szivacs volt, s a műanyagon kényelmesebb volt a fekvés. A víz itt is hideg volt.
Ezzel viszont véget érnek a pluszok, a másik jobban tetszett. A másik tisztább volt, újabb, több mindent lehetett csinálni. Itt csúszda is kevesebb volt, s azok is olyan "régiesen" voltak kialakítva, hogy mindegyiken nehéz volt elindulni. A legjobb (gumicsónakos) csúszda túl rövid volt, s nagyjából mind fedettek voltak.
A kaja gyenge volt, s választék majdnem semmi.
Tömeg nagyobb volt, valószínűleg azért mert picivel olcsóbb mint a másik, s azért mert kaját be lehet hozni. Ez meg is látszott a "vendégeken". Parsztabb nép volt, jöttek a kolbásszal otthonról, s a főtt tojással.

https://goo.gl/photos/6zY1GTzxLsWjHf787

Hazaúton sikerült 2 óra alatt hazajönni, a dugók "elolvadtak" szerencsére, de most is láttuk a szembejövő sávon ahogy effektíve álltak az autók Bukarest fele. (Sosem lesz már Comarnic-ig autópálya baszki.)

Elég sokszor megjárjuk ezt, hogy "szembemegyünk a Bukarestiekkel", vagyis akkor megyunk Buki fele amikor ők mennek a hegyek fele, s akkor megyunk Brassóba, hazafele, amikor ők is hazafele mennek.

A hétvége összességében véve nagyon jól telt, a gyerekek nagyon élvezték. Boti nem vitte túlzásba a csúszdázást, de majd eljön az az idő is. Saci szeret csúszdázni, de a hideg víz miatt ő sem császott annyit amennyit szeretett volna.

Egyelőre ennyi, ha még eszembe jut valami, akkor leírom majd.

Frissítés:
(innen rendeltem egy gumikereket az imént)