2015. október 12., hétfő

Hétvégi összefoglaló - Gyerekek első mozizása

Megjegyzés: az alábbi bejegyzés nyomelemekben linkeket tartalmazhat (5x)

Szombaton még elég jó idő volt. Elmentünk egyet a piac fele, hogy Saci arany fülbevalóját javíttassuk meg. A kapcsoló rosszalkodik. Nem kaptunk semmit nyitva, illetve nem vállalták, mert eladásra koncentrálnak. Abban van a pénz, nem a javításban. Valszeg a központ fele kell majd szétnézzünk.

Egyet játszodtak egy játszótéren Ani néniék mellett, tőlük vettük a lakásunkat, s még mindig jókat dumálunk ha összefutunk. Azt mondta ad nekünk almás zakuszkát. Olyant sem ettünk eddig.

Délben míg aludtak, addig egyet "labdáztam" egy kollegával, csak úgy light-osan, nem erőltetem a hátam.
Délután már azt hiszem nem csinálttunk semmit. Otthon játék, móka, sütés főzés.

Este elengedtek engem megnézni egy filmet moziba. Ugyanazzal a kollégával mentem, az idén olvasott sok könyvből ez volt a legjobb, s a film se volt kutya. Eszembe nem jutott volna Erika nélkül menni, ő találta ki. Kösz anya!

Aztán nézegettük a mozifelhozatalt vasárnapra, a gyerekek még nem igazán voltak moziba. Vagy 3 féle mozi van most Brassóban, s a 2 jobbik helyen inkább 1 óra körül volt a muzi, aztán kiderült, hogy egy nem is olyan rossz rajzfilm megy az egyik régi, de felújított moziban. Az érdekesség az volt, hogy 4ünknek adtak 1-1 joghurtot is, s ők ketten kaptak valami csokis szeletet, meg hüsítőt. Boti elég sokszor megkérdezte, hogy "mikor megyünk haza", csitítgatni kellett, de nem volt vészes.

Utána elmentünk a mozi melletti állatos boltba. Reggel ugyanis arra ébredtünk,  hogy az akvárium vízmelegítője elromlott, emiatt nem kapcsolt ki, csak egyfolytában melegítette a vizet. (Weapons of mass destruction) Minden halat kinyírt, 2 zebra maradt akik úgy látszik bírják a meleget. (Poénkodtam Erikával, hogy elnézte a halleves receptet ...)

Saci megkönnyezte őket, de "nem baj veszünk másikat", s megnyugodott. Szóval vettünk pár halat, s egy új melegítőt, túl sok pénzért. Ez van.

Este megint elvette a kedvünket a szar idő, nem mentünk sehova, játszodtunk, süttünk, fürödtünk, oszt annyi.