2013. augusztus 26., hétfő

Beszélget

Sokkal hamarabb elkezdett szövegelni mint a tesója. Persze a nagyobbik mond egyfolytában mint a rádió, úgyhogy nyilvánvalóan hamarabb szedett fel többet.

Néha elgondolkodom, hogy van egy-két nagyon (extrém!) csendes típusú ismerősöm, nála majd ha gyerek lesz, akkor vajon kitől tanul meg beszélgetni. :D

Na szóval. Ez a Boti teljesen meglep. Ragad rá mindenféle kifejezés. Sokat kacagunk rajta, mikor megkérdezzük pld, hogy hogy csinál "Dónát kacsa". Próbál olyan hangot kiadni mint az az állat. Nagyon vicces :)

S mindegyre olyan szavakat használ, amit nem is tanítottunk. Meglátja a kacsa csaját, mondja neki "Dézi" (Daisey) Ezt tuti nem ismételtem el neki sokszor, ment anélkül is.

Nem olyan tisztán mondja, mint Saci, de hamarabb kezdte, úgyhogy normálisnak tűnik a különbség.

Tata, mama, anya("aja"), apa, didi, hámm (éhes), táj (kulcsom megcsörren, jön integetni), nagyon hosszú a lista. De olyanokat is mond, amiket először hall. Beszélgetünk, kikap egy szót a szövegből, s ismétli. Közben fel sem néz, játszik tovább. Nehezebb az amikor mi mondjuk hogy mondjon valamit, akkor hallgat mint béka a csihánban. :D

A bilivel is úgy állunk, hogy mindegyre szól ha van valami, egy ideje pisilni is megy néha a bilire.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése